НАЧАЛОНОВИНИЗА НАСУЧИЛИЩЕПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИПРИЕМКОНТАКТИ  

                 
                 
  Новини
2021 - 2022 учебна година
           
 
 
 
   
 

Съвместна инициатива на Ученическия съвет  и клуб “Да запазим българските традиции и обичаи живи” в ПГГСД “Николай Хайтов”

С пожелание за весели коледни и новогодишни празници!

 
 
         
       
 
 
 
 

16 ноември - Денят на толерантността

Съвместна инициатива на Ученически съвет в ПГГСД “Николай Хайтов” и членовете на клуб “Да запазим българските традиции и обичаи живи”, заедно със своите учители г-жа Христина Михалева - психолог, г-жа Живка Дойчева - ресурсен учител и г-жа Радина Станкова - учител по изобразително изкуство. В този ден учители и ученици си подадоха ръка и си казаха “Нека бъдем толерантни!”. Призива отправиха и към други ученици, като изготвиха плакати, с които призовават за доброта, толерантност и приобщаване към училищната среда. Да бъдем толерантни - означава да уважаваме другите, независимо от различията, да бъдем внимателни и да обръщаме внимание на това, което ни сближава. Нека толерантността винаги е наш спътник, койтонда ни напомня кои всъщност са важните неща. А именно да бъдем добри един към друг и да знаем, че на доброто се отплаща с добро!

 
 
 
 
 
 

Обучителна сесия на тема: “Трафик на хора и интернет”

Днес 18 октомври, отбелязваме Европейския ден за борба с трафика на хора. По този повод в ПГГСД “Николай Хайтов” се проведе обучителна среща, която бе с цел да повиши осведомеността и чувствителността на учениците по отношение на механизмите за въвличане в престъплението, както и да насочи вниманието към конкретни признаци за идентифициране на жертвите на трафик на хора.

 
 
 
 
 
 
         
 
 
 
 
 
 

Откриване на учебната 2021/2022 година

С много вълнение и положителни емоции Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ град Варна откри новата учебна 2021/2022 година.
С авторско стихотворение, представено от ученичката от 9 б клас  Камелия Турньова, започна празничната програма. В пълен унисон с него, за да се подсили елегичната нотка, учителят по английски език  Веселин Солаков изпълни на саксофон What a wonderful world  на Louis Amstrong.
Водещата на тазгодишната програма Берджан Кенан от 11 б клас излезе уверено на сцената, за да даде думата за приветствие на нашия уважаван и обичан директор инж. Мария Георгиева.
С емоционалното слово и „силни“ думи госпожа Георгиева  поздрави всички свои колеги и ученици.
Александрина Алексиева от 12 б клас излезе на сцената със специално обръщение към  развълнуваните  осмокласници, а към поздрава и се присъедини и гласовитата Марийка Василева от 11 г клас, която изпълни народна песен.
Поздравителни адреси по случай 15- ти септември пристигнаха от :
Кметът  на  Община Варна- Иван Портних
Кметът на район „Младост“-  Христо Христов
Областният управител на град Варна- Марио Смърков
Директорът на Дирекция „Образование и младежки дейности“  към Община Варна- Лилия Христова
Ректорът на Икономически университет град  Варна- професор, доктор Евгени Станимиров
Началникът на Военно окръжие Първа степен в град Варна- капитан  Първи ранг Светослав Попов
За празничната програма се погрижиха учителите Жасмина Жекова (сценарий), Веселин Солаков (саксофон и музикално оформление) и училищният психолог Христина Михалева ( работа с участниците). Отговорник за знаменосците  тази година беше учителят по ФВС Петя Георгиева, а за красивата украса отново се постараха  инж. Марина Борисова и Мариана Шишкова.

Успешна и присъствена година си пожелаха всички в края на днешното събитие.