fbpx

Открит урок по чужд език по професията на тема ”Интервюто за работа в ежедневието ни”

На 31 май 2024г. в 11 б клас се проведе открит урок по чужд език по професията на тема ”Интервюто за работа в ежедневието ни”. Целта на урока беше развиване на комуникативни умения у учениците и боравене със специфичната лексика, заложена в учебната програма.

Урокът започна с преговор на предишния урок, продължи с дискусия в връзката на интервюто с мотивационното писмо и CV (в нея участваха много ученици), последва презентация по темата и завърши с ролева игра – конкуренция между 2 двойки, които разиграваха реално интервю за работа. Съответно трудът им беше оценен от специално жури, което имаше и цифрова оценка за всяка двойка.

Часът завърши с творческо писане на собствено интервю за работа и диалог с учениците върху избора на професия, след като завършат училище.

VII МЕЖДУНАРОДЕН КУЛТУРЕН ФОРУМ „ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ – ИСТОРИЯ НА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД“- 2024
VII МЕЖДУНАРОДЕН КУЛТУРЕН ФОРУМ „ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ – ИСТОРИЯ НА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД“- 2024

Провеждан под патронажа на вицепрезидента на Р България г-жа Илияна Йотова. ПЪРВО място в трета възрастова група 15-19 г. за художествена творба "живопис" на Николета Сергеева Иванова, ученичка от 9 "д" клас. Ръководител: Радина Станкова...