НАЧАЛОНОВИНИЗА НАСУЧИЛИЩЕПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИПРИЕМКОНТАКТИ  

                 
                 
  Новини            
 
 
 
   
 
РАБОТИЛНИЦА ЗА МАРТЕНИЦИ
16.02.2018г.

Родители и ученици със СОП от ПГГСД "Николай Хайтов" заедно изработиха мартеници. Те се включиха в кампанията на Карин дом като средствата ще бъдат използвани по програма „Ранна интервенция”. Част от изработените мартеници ще бъдат изложени и на Благотворителния базар, който ще бъде организиран в училището.

 
 
 
 
 
 
УЧЕНИЦИ ОТ ПГГСД "НИКОЛАЙ ХАЙТОВ" ЗАКУПИХА КНИГИ ОТ КАМПАНИЯТА "ЕКО БУДИТЕЛ"
21.01.2018г.
 

С ваучерите от кампания "Еко Будител" - предаване на хартиени и пластмасови отпадъци, ученици от ПГГСД "Н. Хайтов" закупиха за училищната библиотека помагала за подготовка за матурата по Български език и литература, два броя книги с художествена литература, тетрадки с графомоторни упражнения за учениците със СОП и пъзели.

 
 
 
 
МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО

На 15.12.2017 г. в ПГГСД „Николай Хайтов“ град Варна се проведе Маратон на четенето по повод провежданата Национална седмица на четенето 2017 г. в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.
Ученици от 11г, 12б и 12г клас под ръководството на техните учители по български език и литература г-жа Ж. Влаева, г-жа Т. Добринова и г-жа Д. Петрова проведоха Маратон на четенето. Част от учениците донесоха любими техни книги,  проведе се беседа на актуалната тема за четенето. Ученичките Моника и Мирослава от 11г клас споделиха своя опит в стихоплетството и откъде се е зародил техния интерес. Учениците четоха творби, както от изучавани автори – Елисавета Багряна, Атанас Далчев, Димчо Дебелянов, така и откъси от съвременни актуални автори.
В рамките на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността  тече инициативата „Да подарим книга“ като коледен подарък или за училищната библиотека.

 
 
 
 
 
 

Коледен концерт "Зимни етно празници и обичаи"
19.12.2017г.

kk2017
       
               
       
 
 
 
 
НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ "ГРАДОВЕТЕ НА БЪДЕЩЕТО"
29.11.2017г.
 

На 25.11.2017 г. в Икономическия университет – Варна, катедра „Икономика и управление на строителството“ се проведе национално състезание „Градовете на бъдещето“. Регламента включваше два кръга. На първият кръг, жури разглежда разработка на тема по зададено направление, а на вторият кръг допуснатите разработки се защитават с кратки презентации по темата пред същото жури, от  участниците.

Илиан Иванов от 11 б клас, специалност – Парково строителство и озеленяване, успешно защити своята работа „Екологични аспекти на градската среда“ и се класира на второ място с 90 точки сред всички участници в състезанието. Наградата която получи за своето представяне му осигури прием в Университета по избрана от него специалност и освобождаване от такса за първият семестър през 1-вата учебна година.

 
 
 
 
Тренинг на тема ”Работа в екип. Младежко лидерство и лидерски умения”
lid
 

Ученици от ученическия съвет на ПГГСД „Николай Хайтов” се включиха в тренинг на тема ”Работа в екип. Младежко лидерство и лидерски умения”. Обучението се проведе на 24 ноември 2017 г. от екипа на МИКЦ Варна. Чрез методите на неформалното учене - интерактивни методи, различни ролеви игри, работа в малки групи, разглеждане на реални примери на добри и лоши практики по темата, се акцентира върху уменията за работа в екип, как се става лидер и как се развиват лидерските умения. Развиването на такива умения  ще помогне на учениците за справяне в различни ситуации както в училищна, така и в извънучилищна среда.

     
               
 
 
 
 

Патронен празник на ПГГСД "Николай Хайтов"
10.11.2017г.

kt2017        
               
       
 
 
 
 

"АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ "
9.11.2017г.

ob2017        
               
         
 
 
 
 
СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБЪР В ПРОФЕСИЯТА“ ЗА 8 КЛАС
8.11.2017
Учениците от 8 а клас, специалност „Мебелно производство - дуално обучение“ и техните учители Недко Николов и инж. Мирчо Данеков взеха участие в състезанието. Журито в състав: инж. Н. Илиева, Д. Досев и Валерия Събева – ученичка от 8 а клас, оцени участниците:
I място – Йордан Казаков
II място – Божидар Кръстев
III място – Иван Димитров и Давид Кан Кун
   
 
 
 
 

Изложба - конкурс, посветена на патронния празник на ПГГСД "Николай Хайтов"
8.11.2017г.

izl        
               
       
 
 
 
 
Акция по залесяване
7.11.2017г.
 
 

В навечерието на патронният празник на ПГГСД "Николай Хайтов" - 11 ноември и професионалния празник на българската адвокатура - 22 ноември, се състоя съвместна проява по залесяване, която се организира от Адвокатски съвет - Варна и гимназията. Акцията по залесяване се проведе на 07.11.2017 г. (вторник) от 10 ч. в района на офиса на колегията в гр. Варна, ул. "Батак" №7, в градинката срещу хотел "Голдън Тюлип". Участваха ученици от 11 в клас, с ръководител инж. Игнат Игнатов.

 
 
 
 
Да превърнем отпадъците в книги
1.11.2017г.

Ученици от Професионална гимназия по горско стопанство „Николай Хайтов” във Варна се включиха в кампанията „Еко Будител“ по случай Деня на народните будители - 1 ноември. Те събраха и предадоха около 50 кг. пластмасови и хартиени отпадъци. В замяна учениците получиха ваучери на стойност 150 лв. за покупки от книжарница Сиела, с които ще осигурят книги за училищната библиотека.

   
 
 
 
 
1 Ноември - Ден на народните будители
 
   
 
 
 
 
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2017 - 2018 ГОДИНА
otkr2017
       
               
       
 
 
 
 
НАГРАДАТА НА ЗРИТЕЛИТЕ на МФФ "Любовта е лудост" 2017 спечели Илиан Иванов
 
  На четвъртото издание за младежки плакат към Mеждународния филмов фестивал „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ”, Илиан Иванов от 11 б клас, под ръководството на госпожа Мариана Шишкова, с подкрепата на целия учителски и ученически колектив, спечели НАГРАДАТА НА ЗРИТЕЛИТЕ.
Благодарим на всички, които ни подкрепиха и допринесоха за популяризирането на нашата гимназия!