НАЧАЛОНОВИНИЗА НАСУЧИЛИЩЕПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИПРИЕМКОНТАКТИ  

                 
                 
  Новини            
 
 
 
   
 
"С България в сърцето"
13.03.2018г.
 

Конкурс-рецитал, посветен на националния празник Трети март и 140 години Свободна България, се проведе в ПГГСД “Н. Хайтов“
град Варна.
На 9 март повече от двадесет рецитатори участваха в надпреварата за най-добър изпълнител на творби, посветени на голямата тема – БЪЛГАРИЯ. Целта е да се съхрани и популяризира българската поезия и българското национално самочувствие у младите хора. Да се стимулира интересът на младежите към българската поезия и българските автори.
Учениците научиха специално и представиха пред препълнената зала в училище от гости, ученици, учители, родители, стихове от възрожденски поети и от съвременни български автори. На България учениците посветиха своята обич, мисли, песни и дела. На България посветиха своите СЛОВА.
Жури в състав: Председател – г-жа М. Рогашка, помощник –директор,  членове – г-жа Ж. Жекова, учител по БЕЛ, и Председателя на УС Никола Василев – открои победителите по предварително обявени критерии.
Г-жа Динева, старши учител по история, откри тържеството с видеоматериали  из историята на България и представи слайд-шоу, което съпътстваше изпълненията на участниците. Благодарности заслужават и учителите по БЕЛ, подготвили и консултирали рецитаторите: г-жа Е. Симеонова, г-жа Д. Петрова, г-жа Т. Добринова и г-жа Ж. Жекова.
В края на конкурса директорът инж. М. Георгиева поздрави всички ученици и учители, реализирали инициативата, сподели впечатлението си, че участват както дванадесетокласници, така и ученици със СОП и връчи лично наградите на победителите:
За възрожденска поезия
Христо Валентинов Киров, 12в клас – първо място
Яшар Генов Михайлов, 12г клас – второ място
Александрина Иванова Алексиева, 8б клас – трето място

За творби от български автори
Галина Ивелинова Павлова, 9б клас, първо място
Ицо Ивелинов Славов, 9в клас, второ място
Анастасия Снежанова, 9г клас, трето място
Дипломи за участие получиха: Денислав Пламенов – 9а клас, Димитринка Гайдарджиева – 9в, Митко Михалев – 9а, Божидар Великов – 9б, Донелия Василева – 9г, Мартин – 10г, Симона Николова – 8б, Жасмина Байчева – 10г, Миглен Асенов – 12в, Веселин Писков – 12в, Георги Транов – 12в, Ивелин Василев – 12г, Пламен Димитров – 12г.
Конкурс-рециталът завърши с посланието:
Обичайте България, момичета!
Обичайте България, момчета!

БЪЛГАРИЙО, древна и млада, бъди БЛАГОСЛОВЕНА!

 

 
 
 
 
ОТНОВО ПЪРВО МЯСТО
10.03.2018г.

На 3.03.2018 г. от 16 часа в зала „Европа“ на Фестивален и конгресен център Варна се проведе награждаването на лауреатите от Седми национален ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“, който е посветен на Националния празник на България – Трети март. Конкурсът се организира ежегодно от ЦПРЛ – Общински детски комплекс гр. Варна, под патронажа на кмета на Варна и е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН.
Целта на конкурса е да се засили интересът на учениците към историята на България и към архитектурните паметници, създадени преди и след Освобождението.
Тази година темата е „Морски фар“. Жури с председател инж.С.Таушанова и членове: арх.Х.Топчиев и Ю.Кавръкова – историк-учител, разгледаха и оцениха 69 творби на 68 участници от над 25 населени места от цялата страна.
Носител на първа награда във възрастова група 8 -12 клас е Петър Иванов Градешлиев – 11 клас –специалност „Реставрация на стилни мебели и дограма“, а поощрителна награда получава Тонислав Илчев Илиев 8 клас – специалност “Мебелно производство-дуално“.
И двамата участници са ученици в ПГГСД“Николай Хайтов“ гр.Варна

 
 
 
 
 
 
РАБОТИЛНИЦА ЗА МАРТЕНИЦИ
16.02.2018г.

Родители и ученици със СОП от ПГГСД "Николай Хайтов" заедно изработиха мартеници. Те се включиха в кампанията на Карин дом като средствата ще бъдат използвани по програма „Ранна интервенция”. Част от изработените мартеници ще бъдат изложени и на Благотворителния базар, който ще бъде организиран в училището.

 
 
 
 
 
 
УЧЕНИЦИ ОТ ПГГСД "НИКОЛАЙ ХАЙТОВ" ЗАКУПИХА КНИГИ ОТ КАМПАНИЯТА "ЕКО БУДИТЕЛ"
21.01.2018г.
 

С ваучерите от кампания "Еко Будител" - предаване на хартиени и пластмасови отпадъци, ученици от ПГГСД "Н. Хайтов" закупиха за училищната библиотека помагала за подготовка за матурата по Български език и литература, два броя книги с художествена литература, тетрадки с графомоторни упражнения за учениците със СОП и пъзели.

 
 
 
 
МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО

На 15.12.2017 г. в ПГГСД „Николай Хайтов“ град Варна се проведе Маратон на четенето по повод провежданата Национална седмица на четенето 2017 г. в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.
Ученици от 11г, 12б и 12г клас под ръководството на техните учители по български език и литература г-жа Ж. Влаева, г-жа Т. Добринова и г-жа Д. Петрова проведоха Маратон на четенето. Част от учениците донесоха любими техни книги,  проведе се беседа на актуалната тема за четенето. Ученичките Моника и Мирослава от 11г клас споделиха своя опит в стихоплетството и откъде се е зародил техния интерес. Учениците четоха творби, както от изучавани автори – Елисавета Багряна, Атанас Далчев, Димчо Дебелянов, така и откъси от съвременни актуални автори.
В рамките на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността  тече инициативата „Да подарим книга“ като коледен подарък или за училищната библиотека.

 
 
 
 
 
 

Коледен концерт "Зимни етно празници и обичаи"
19.12.2017г.

kk2017
       
               
       
 
 
 
 
НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ "ГРАДОВЕТЕ НА БЪДЕЩЕТО"
29.11.2017г.
 

На 25.11.2017 г. в Икономическия университет – Варна, катедра „Икономика и управление на строителството“ се проведе национално състезание „Градовете на бъдещето“. Регламента включваше два кръга. На първият кръг, жури разглежда разработка на тема по зададено направление, а на вторият кръг допуснатите разработки се защитават с кратки презентации по темата пред същото жури, от  участниците.

Илиан Иванов от 11 б клас, специалност – Парково строителство и озеленяване, успешно защити своята работа „Екологични аспекти на градската среда“ и се класира на второ място с 90 точки сред всички участници в състезанието. Наградата която получи за своето представяне му осигури прием в Университета по избрана от него специалност и освобождаване от такса за първият семестър през 1-вата учебна година.

 
 
 
 
Тренинг на тема ”Работа в екип. Младежко лидерство и лидерски умения”
lid
 

Ученици от ученическия съвет на ПГГСД „Николай Хайтов” се включиха в тренинг на тема ”Работа в екип. Младежко лидерство и лидерски умения”. Обучението се проведе на 24 ноември 2017 г. от екипа на МИКЦ Варна. Чрез методите на неформалното учене - интерактивни методи, различни ролеви игри, работа в малки групи, разглеждане на реални примери на добри и лоши практики по темата, се акцентира върху уменията за работа в екип, как се става лидер и как се развиват лидерските умения. Развиването на такива умения  ще помогне на учениците за справяне в различни ситуации както в училищна, така и в извънучилищна среда.

     
               
 
 
 
 

Патронен празник на ПГГСД "Николай Хайтов"
10.11.2017г.

kt2017        
               
       
 
 
 
 

"АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ "
9.11.2017г.

ob2017        
               
         
 
 
 
 
СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБЪР В ПРОФЕСИЯТА“ ЗА 8 КЛАС
8.11.2017
Учениците от 8 а клас, специалност „Мебелно производство - дуално обучение“ и техните учители Недко Николов и инж. Мирчо Данеков взеха участие в състезанието. Журито в състав: инж. Н. Илиева, Д. Досев и Валерия Събева – ученичка от 8 а клас, оцени участниците:
I място – Йордан Казаков
II място – Божидар Кръстев
III място – Иван Димитров и Давид Кан Кун
   
 
 
 
 

Изложба - конкурс, посветена на патронния празник на ПГГСД "Николай Хайтов"
8.11.2017г.

izl        
               
       
 
 
 
 
Акция по залесяване
7.11.2017г.
 
 

В навечерието на патронният празник на ПГГСД "Николай Хайтов" - 11 ноември и професионалния празник на българската адвокатура - 22 ноември, се състоя съвместна проява по залесяване, която се организира от Адвокатски съвет - Варна и гимназията. Акцията по залесяване се проведе на 07.11.2017 г. (вторник) от 10 ч. в района на офиса на колегията в гр. Варна, ул. "Батак" №7, в градинката срещу хотел "Голдън Тюлип". Участваха ученици от 11 в клас, с ръководител инж. Игнат Игнатов.

 
 
 
 
Да превърнем отпадъците в книги
1.11.2017г.

Ученици от Професионална гимназия по горско стопанство „Николай Хайтов” във Варна се включиха в кампанията „Еко Будител“ по случай Деня на народните будители - 1 ноември. Те събраха и предадоха около 50 кг. пластмасови и хартиени отпадъци. В замяна учениците получиха ваучери на стойност 150 лв. за покупки от книжарница Сиела, с които ще осигурят книги за училищната библиотека.

   
 
 
 
 
1 Ноември - Ден на народните будители
 
   
 
 
 
 
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2017 - 2018 ГОДИНА
otkr2017
       
               
       
 
 
 
 
НАГРАДАТА НА ЗРИТЕЛИТЕ на МФФ "Любовта е лудост" 2017 спечели Илиан Иванов
 
  На четвъртото издание за младежки плакат към Mеждународния филмов фестивал „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ”, Илиан Иванов от 11 б клас, под ръководството на госпожа Мариана Шишкова, с подкрепата на целия учителски и ученически колектив, спечели НАГРАДАТА НА ЗРИТЕЛИТЕ.
Благодарим на всички, които ни подкрепиха и допринесоха за популяризирането на нашата гимназия!